Systerysters Naglar

 
Glömt att visa en bild på naglarna jag gjort på min lillasyster Lotta, Grått med detaljer i vitt & svart.
Sista svängen med mörkare lite tuffare design, innan sommarsäsongen drar igång ordentligt.
 
Längtar så efter att få göra naglar igen, hoppas innerligt att jag kommer komma igång
med det igen under den närmsta framtiden.. Så tyvärr kan man inte boka någon tid hos mig
just nu, men hoppas att alla mina fantastiska kunder kommer tillbaka sen när jag gör det ♥
 

Radiokaka - En klassiker

(Hade inte systemkameran med mig, så en kass mobilbild får duga den här gången)
 
Igår så gjorde jag en riktig 50-tals klassiker för första gången till påskfikat - Radiokakan. En lite smått
bortglömd gobit, som inte alls är svår att göra. En chokladälskares dröm nästintill!
 
Du behöver:
250g mörk blockchoklad
150g kallpressad kokosolja
2st ägg
2,5dl florsocker
1dl kakao
0,5msk kanel
1 dl starkt kaffe (avsvalnat)
Mariekex
 
Gör såhär:
1. Hacka chokladen och ställ den i en skål över ett vattenbad tills den smält.
2. Väg upp 150g utav kokosoljan i en skål och ställ över vattenbad tills den
blivit flytande & alla klumpar löst upp sig. Låt svalna lite.
3. Blanda dom torra ingrediensera i en bunke, tillsätt sen resten utav dina
ingredienser. (Tänk på att röra ner ett ägg i taget, och rör om ordentligt!)
4. Plasta in en brödform (alt  med bakplåtspapper) och bred ut lite smet i botten.
Lägg på ett varv med mariekex, och sen på med ett lager smet igen. Forstätt
så tills du har tillräckligt med smet för att täcka över sista lagret med kex.
. 5. Plasta in och låt stå i kylskåp ett par timmar, helst över natten. Sen är det
bara att skära upp i portionsbitar & servera. Tänk på att kakan måste
förvaras svalt, annars smälter den tillslut!

Vaniljpannacotta med Jordgubbskompott

 
Ikväll så skippar vi blåkulla & åker mot Valbo istället, för lite middag och festligheter hos min
fina vapendragare Sandra. Det blir en grillkväll med alla läckerheter som hör därtill, men alla
middagat måste ju ha en dessert, så till ikväll blir det en krämig & god pannacotta med en
jordgubbskompott kokad på färska jordgubbar.. Mumms!
 
Du behöver - 6st:
5dl Vispgrädde
2,5 gelatinblad
0,5 dl strösocker
1 Vaniljstång
---
Jordgubbskompott:
ca 8-10 jordgubbar
0,5dl kallt vatten
2-3msk strösocker
Vaniljstång (samma som ovan)
Några droppar citronsaft
1 gelatinblad
---
Färska jordgubbar och
Vit choklad till dekoration
 
Gör såhär:
1.Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 15min.
2. Dela och skrapa ur vaniljstången, och lägg stång + frön i en kastrull.
3. Häll i grädden och strösockret och blanda. Låt sedan koka upp under
omrörning och ställ av ifrån plattan.
4. Plocka ur vaniljstången, skölj av och lägg på hushållspapper.
5. Krama ur gelatinblanden och blanda ner i grädden.
6. Portionera ut i 6st mindre glas och låt stå i kylen ca 1,5h (alt över natten).
När pannacottan satt sig så är det dags att börja med din kompott.
-----
7.Lägg gelatinbladet i ett vattenbad ca 15min.
8. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär sedan i mindre bitar och lägg i en
kastrull. Tillsätt socker, lägg i vaniljstången och några droppar citron.
9. Låt koka upp tills bären är bjuka, mosa dom sedan lätt med en sked.
10. Ta av ifrån plattan och plocka ur vaniljstången. Krama sedan ur
gelatinbladet och rör ner det i din kompott.
11. Portionera ut din jordgubbskompott på pannacottan, men tänk på
Om blandningen är för varm så kan din pannacotta börja smälta, så
låt den gärna stå och svalna en liten stund innan.
12. Låt stå i kylskåp ca 1-1,5h.. Sen är det bara att dekorera.
 
Taadaa! En dessert som smakar Svensk Sommar, när den är som bäst!
Kommer garanterat uppskattas utav dina gäster!