Vaniljpannacotta med Jordgubbskompott

 
Ikväll så skippar vi blåkulla & åker mot Valbo istället, för lite middag och festligheter hos min
fina vapendragare Sandra. Det blir en grillkväll med alla läckerheter som hör därtill, men alla
middagat måste ju ha en dessert, så till ikväll blir det en krämig & god pannacotta med en
jordgubbskompott kokad på färska jordgubbar.. Mumms!
 
Du behöver - 6st:
5dl Vispgrädde
2,5 gelatinblad
0,5 dl strösocker
1 Vaniljstång
---
Jordgubbskompott:
ca 8-10 jordgubbar
0,5dl kallt vatten
2-3msk strösocker
Vaniljstång (samma som ovan)
Några droppar citronsaft
1 gelatinblad
---
Färska jordgubbar och
Vit choklad till dekoration
 
Gör såhär:
1.Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 15min.
2. Dela och skrapa ur vaniljstången, och lägg stång + frön i en kastrull.
3. Häll i grädden och strösockret och blanda. Låt sedan koka upp under
omrörning och ställ av ifrån plattan.
4. Plocka ur vaniljstången, skölj av och lägg på hushållspapper.
5. Krama ur gelatinblanden och blanda ner i grädden.
6. Portionera ut i 6st mindre glas och låt stå i kylen ca 1,5h (alt över natten).
När pannacottan satt sig så är det dags att börja med din kompott.
-----
7.Lägg gelatinbladet i ett vattenbad ca 15min.
8. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär sedan i mindre bitar och lägg i en
kastrull. Tillsätt socker, lägg i vaniljstången och några droppar citron.
9. Låt koka upp tills bären är bjuka, mosa dom sedan lätt med en sked.
10. Ta av ifrån plattan och plocka ur vaniljstången. Krama sedan ur
gelatinbladet och rör ner det i din kompott.
11. Portionera ut din jordgubbskompott på pannacottan, men tänk på
Om blandningen är för varm så kan din pannacotta börja smälta, så
låt den gärna stå och svalna en liten stund innan.
12. Låt stå i kylskåp ca 1-1,5h.. Sen är det bara att dekorera.
 
Taadaa! En dessert som smakar Svensk Sommar, när den är som bäst!
Kommer garanterat uppskattas utav dina gäster!

Kommentera här: