Nytt i köket - Salt & Pepparkvarn

 
En Salt & en Pepparkvarn ifrån Leif Mannerströms kollektion, har fått flytta in på vår
kryddhylla. Det är ju dom små detaljerna, som gör det så mycket roligare att laga mat.

Räksoppa till middag..

 
Idag så blev det räksoppa & belgiska våfflor till middag här hemma. Soppan är grundad på ett
recept jag fått utav en killkompis. Tillsatte dock lite purjolök i min, tyckte den lockade fram ännu
mer smak till soppan. Tål egentligen inte purjolök, men det är ju så gott..!
 
Enkel Räksoppa:
3 morötter
0,5 purjolök
1 fiskbuljong/fond
1-2 grönsaksbuljong
400g räkost
1L vatten
Räkor till servering
 
Gör såhär:
1. Riv morötterna & hacka purjolöken fint. bryn på i en kastrull.
2. Tillsätt resterande ingredienser, rör om och låt koka upp.
3. Servera med räkor, ett gott bröd.. och varför inte ett glas vitt?
 
 
Receptet till dom belgiska våfflorna hittar du HÄR, ett bra recept ifrån Leila. Dom kräver lite mer
tid och jobb, men det är dom helt klart värda!

Jordnötsås

 
Det här är ingenting som jag gör ofta, men det är farligt gott & absolut världens kaloribomb!
En god wok, kött, lite ris & en riktigt god jordnötsås.. Såsen skulle man säkert kunna göra
ännu godare, har tänkt koka med lite citrongräs tex. Men glömmer alltid att köpa hem det!
 
Enkel Jordnötsås:
1 burk kokosmjölk
2dl mortlade jordnötter
1msk salt
1dl strösocker
1-2msk röd curry pasta
1msk ca Tamarind -
i lite varmt vatten
(Alt 1msk ättiksprit12%,
Vilket jag brukar använda)
 
Gör såhär:
Blanda kokosmjölk, jordnötter, salt & socker i en kastrull, koka upp och smaka av
med röd curry pasta. Låt koka ner lite (ju längre tid den kokar, ju tjockare blir
den). Avsluta med tamarind alt ättikan.