NLY EVE - Necklace Long Dress

 
Sneakpeak på min nya (fantastiska) långklänning.. Var tänkt att jag skulle ha den på 30-års festen
i förra helgen, men den hann typiskt nog inte komma.. Istället för 3-5 vardagars leveranstid, så tog
det 6 vardagar just då, oturligt nog. Jag hade som tur var en backup klänning i kortare modell som
fick duga, även om den var i kortaste laget.. (man ser liiiite utav den klänningen i inlägget innan)
 
Får tillfälle att inviga klänningen nästa helg iallafall (11:e). Då går jag in på mitt 28:e år, och enligt
tradition så blir det som vanligt lite festligheter för att fira det. Sånna traditioner gillas här :-)
 
Långklänningen hittar du HÄR
(Backup) Leopardklänningen hittar du HÄR
 

30-års festen [20sep]

Bjuder på drinklistan + en bild på mig (idioten bakom) & några utav mina brudar ♥

Har helt glömt bort att visa bilder ifrån 90-års festen min man & två utav hans kompisar höll i
förra helgen. Ju fler ju roligare tänkte dom, och slog ihop sina tre 30-års fester till en stor. Dom
hade turen att få boka festvåningen på Bara Vara (nere på stan), perfekt lokal som "slukar många".
Riktigt proffsiga ägare/personal där nere, så hela kvällen flöt på fantastiskt bra även fast vi blev
rätt så många gäster tillslut!
 
Tack till alla som kom & förgyllde kvällen för födelsedagspöjkarna på ett eller annat vis..
så får vi se om dom kör på samma melodi, när det är dags att fira stort igen om 10år!

Rådjursjärpar

 
Idag så slog jag till stort till måndagsmiddagen, blev supergoda rådjursjärpar med en gräddsås &
potatismos. Serverade med lite lingonsylt, knaperstekt bacon & ångad blomkål.
 
Rådjursjärpar:
ca 600g rådjursfärs
0,5dl ströbröd
1dl mjölk
1 röd lök
1msk fryst persilja (findus)
1msk viltfond
1msk kikkoman soya
1-1,5dl vispgrädde
1 ägg
salt/peppar

Såsen:
smör till stekning
0,5 röd lök
3dl vispgrädde alt matlagningsgrädde
Kalvfond efter smak
kikkoman soya efter smak
Finhackad färsk timjan
Salt/peppar
 
Ex Tillbehör:
Knaperstekt bacon
Färsk timjan
Blomkål
Kokt potatis
Potatismos/puré
Blomkålspuré
Lingonsylt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200°, 
2. Blanda ströbröd och mjölken, låt stå och svälla i ca 10min.
3. Hacka löken, blanda ner den med övriga ingridienser i ströbrödet. Blanda ordentligt,
men inte överdrivet då kan färsen bli seg.
4. Forma smeten med två matskedar till ovala järpar, placera på en smord plåt eller
ugnsform. Grädda mitt i ugnen 15-20min.
----------
5. Såsen, smält smör i stekpanna och skiva löken fint. Stek sedan på medelvärme
tills löken mjuknat (låt det ta tid, smaken blir så mycket bättre då). Tillsätt sedan
grädden, soyan och fonden. Låt koka upp/reduceras ner lite. Smaka av med
salt och peppar tillsätt den finhackade timjan mot slutet/innan servering.