Havre & kokos toscarutor

 
En supergod och rätt enkel kaka att baka, tosca. Denna gång så skippade jag mandeln och
blandade havregryn och kokos i kolasmeten. Allt är en utmaning att baka i vår ugn, men med
lite tålarmod så blev det en riktigt god kaka. Bjöd på den i söndags när vi hade första fikat
ute i trädgården för i år, och alla bitar försvann fort..
 
Du behöver:
75g smält smör
0,5dl mjölk
2 ägg
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
 
Glasyr:
75g smör
2dl strösocker
3msk sirap
1dl havregryn
0,5dl kokos
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°, smöra och mjöla en ugnssäker form 20x20cm (en rund i samma
strl funkar också). För att va säker på att kakan släpper från formen, klipp till en passande
bit bakplåtspapper och lägg i botten utav din form.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken, ställ av från plattan.
3. Vispar ihop ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och fluffigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke, vispa försiktigt ner i äggsmeten på elvispens lägsta effekt.
Häll sedan i smöret och fortsätt vispa försiktigt tills allt är blandat. Överarbete inte smeten.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min, tills smeten stannat och börjat få färg. Medans kakan står i
ugnen så är det dags att smälta ihop Glasyren:
6. Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält ihop på låg värme (ska inte koka). Häll sedan
smeten över kakan, och grädda yttligare 10min tills kakan fått en gyllene färg.
7. Låt svalna innan du skär runt kanterna och tar lös kakan ur formen.

Kommentera här: