Loaded sweet potato skins

 
 I förra veckan så grillade vi (som nästan alla andra dagar den här sommaren), men jag kände för att
testa något nytt tillbehör. Så det fick bli fyllda sötpotatisskal med rökigt bacon, scharlottenlök & riven
lagrad cheddarost. Blev en riktig hit med det söta i potatisen mot det salta i baconet, mumms! Jag
gick lite som vanligt på känn när jag slängde ihop dom, men tänkte försöka dela med mig utav hur
jag gjorde så gott det går. Ett lite roligare tillbehör än dom vanliga potatisklyftorna man förätit sig på!
 
Du behöver:
1 sötpotatis per pers + 1-2 extra
Riktigt rökt bacon/fläsk
Scharlottenlök
Riven smakrik ost
Chipotle krydda
Salt/Peppar
Persilja
 
Rapsolja till pensling utav skal
 
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200°. Tvätta & torka potatisarna, stick dom lite med en tandpetare. Placera
dom sedan i en ugnsfast form, och grädda mitt i ugnen tills dom är mjuka rakt igenom.
2) Ta ur potatisarna ur ugnen och låt svalna lite innan du delar dom längst med mitten och
gröper ur innehålllet (kom ihåg att spara lite närmast skalet så det inte blir hål) och lägg
det i en bunke och mosa till ett fint mos.
3) Hacka och stek bacon och löken gyllene, blanda sedan med potatismosen och den rivna
osten (spara lite ost till gratinering), persiljan och smaka av med chipotle, salt & peppar.
5) Pensla hela skalen med rapsoljan och placera på ugnsgaller. Grilla i ugnen några minuter.
6) Ta ut skalen ur ugnen och fyll dom med röran. Strö över ost och gratinera i ugnen tills
dom fått fin färg. Servera direkt tillsammans med en köttbit eller något annat passande.

Kommentera här: