Knäckig Rabarberpaj

 
Min man lämnade en GD tidning uppslagen på en paj för ett tag sedan  (Helenas hembakta), och nu
har  jag äntligen testat att baka den. Ett enkelt recept, och kakan blev riktigt populär här. Delar
med mig utav det här nedan, det enda jag ändrade var att dubbla mängden vaniljsocker i smeten.
 
Du behöver:
0,5kg rabarber
2dl havregryn
2dl strösocker
1 3/4dl vetemjöl
0,5tsk bakpulver
2 krm vaniljsocker
125g smör
0,5dl vispgrädde
0,5dl ljus sirap
smör till formen
 
Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 150°, Skölj och skala rabarnern, dela i ca 4cm långa bitar.Lägg i en
smord, ugnssäker form.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält sedan smöret tillsammans med
grädden och sirapen i en kastrull. Häll sedan vätskan i dom torra ingredienserna och
blanda ihop till en smet. Bred ut smeten över rabarbern.
3. Grädda mitt i ugnen tills pajen får fin färg, ca 40-50min.
4. Servera gärna ljummen med vaniljsås/vaniljglass, eller varför inte lättvispad grädde.

Kommentera här: