Frozen Oreocheesecake

 
En fryst dessert som är enkel att förbereda, och som passar perfekt nu till sommarens alla middagar.
En kall och god dessert en varm sommardag, låter väl inte så tokigt? Det enda trixiga med den här
kakan är att det går åt en hel del bunkar att blanda/vispa olika ingredienser i.
 
Du behöver:
2dl vispgrädde
3 ägg
200g Philadelphia
0,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
20g Oreocookies
 
Botten:
180g Oreocookies
80g smält smör
 
Garnering:
100g Oreocookies
Smält choklad
Jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Börja med att spänna fast ett bakplåtspapper i botten på en springform (24cm).
Krossa 180g oreocookies och blanda med det smälta smöret. Tryck sedan ut smeten
i formen. Låt sedan stå i frysen medans du fortsätter med själva smeten.
2. Vispa grädden i en bunke, Dela upp äggvitorna & äggulorna i två andra bunkar.
3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
4. Ha i färskosten i en bunke och vispa ner en äggula i taget, därefter så blandar
du i strösocker och vaniljsockret. Rör därefter i grädden och avsluta sedan med
att försiktigt vända ner äggviteskummet,
5. Krossa/bryt sönder 60g oreocookies och blanda försiktigt ner i smeten, och häll
sedan ut den i formen.
6. Bryt sönder dom resterande 60g oreos och garnere tårtan med. Täck över med
platsfolie och låt stå i frysen minst 4-6h innan servering.
7. Ta ut kakan ur frysen 30-40min innan servering, dekorera med smält choklad och
färska bär.

Kommentera här: